Levande föda

Levande-föda-metod betyder att nötter och frön är blötlagda och groddade. När nötter och frön blötläggs så frigörs naturliga enzymhämmare, detta gör att nötter och frön innehåller mer näring och att näringen lättare tas upp i kroppen. Levande föda innebär även att inga råvaror upphettas över 42 grader.
Gröna köket använder råvaror av hög kvalité och nästan enbart ekologiska produkter.  I de flesta efterrätter är ett superfood en av ingredienserna, pumpafrön, solroskärnor, spirulina, lucuma, mesquite, carob och rödbeta. Superfood är mat med extremt högt näringsinnehåll och förhållandevis lite energi. Superfoods bidrar till att ge kroppen ett överflöd av viktiga näringsämnen, som vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och essentiella fettsyror.
Efterrätterna förvaras med fördel i frysen och kan tinas och frysas tills den tagit slut.

 

Gröna Köket